torsdag 12 september 2013

sampans, kast med sten och potatissnurra på cheung chau

nu har temperaturen så smått börjat gå nedåt igen så i söndags var det dags för en liten utflykt. Denna gången bar det iväg till ön Cheung Chau som mest är känd för sin bullfestival och fina stränder, men som hade mycket annat fint att bjuda på. Vi tog färjan från Hong Kong till Cheung Chau's hamn men där hoppade vi direkt på en liten sampan, betalade en lokal man till att köra oss till Sai Wan med sin lilla och väldigt gamla båt. Därifrån gick vi sedan runt hela ön med fokus på den södra kusten, som var väldigt fin. Jag trodde att den här lilla turen skulle ta ca. 2 timmar men jag missbedömde visst... det tog oss hela 4.5 timmar att komma runt... men det var fint iallafall.
Var gång jag gör en utflykt som denna blir jag så begeistrad av att du ena stunden kan befinna dig i en storstad, en metropol med alla dess ojud,  för att sedan 45 minuter senare stå och blicka ut över horisonten och det enda du kan höra är vågorna som slår mot klipporna och syrsornas sus i träden. Det är nog detta som jag gillar allra bäst med Hong Kong. 

 sampans står uppradade och det var en av dessa vi tog över till Sai Wan

fiskare i den lilla fiskebyn Sai Wan

promenaden gick längs den södra kusten

men så blev det högvatten och vi var tvungna att ta av strumpor och skor för att komma över på andra sidan

mötte den här alldeles för stora krabaten

och kastade stoooora stenar i havet

väl tillbaka i cheung chau hamn köpte vi en potatis snurra som tydligen skall vara en specialitet på ön... smakade typ som vanliga potatis chips men det var gott

1 kommentar:

  1. Kul att följa med på utflykt, där borta, på andra sidan jordklotet :))

    SvaraRadera