tisdag 31 december 2013

årets sista projekt?

impulsiv som jag kan vara, råkade jag i veckan nämna att jag gärna kunde hjälpa till att måla om en vägg i r's lägenhet... fattar inte helt vad det kom ifrån, för jag tycker verkligen inte om att måla och efter att ha målat om hela lägenheten (väggar, tak och lister) i Oslo för ett par år sedan, bestämde jag mig för att aldrig någonsin hålla i en roller igen... men icke sa nicke...
igår begav jag mig till färgbutiken och inhandlade allt som behövdes och sedan var det bara att kavla upp ärmarna och börja rolla. Lade på sista stryket nu på morgonen och det blev riktigt fint. Vi får se om detta blir årets sista projekt eller om jag skall orka ta tag i ännu en vägg när jag ändå håller på... gott nytt år!3 kommentarer:

 1. Gott nytt år till dig också, Karin

  SvaraRadera
 2. Jättefint !!! Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR !!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 3. Hej och tack!
  Jag svarar både här och hos mig, så även andra kan se mitt svar på vari klurigheten består =)
  Om du är en van virkare är det inte svårt, det kräver "bara" att du håller noga reda på varje varv så att ryggknoppar och ödlans böjningar på kroppen hamnar på rätt ställe. Använd markörer och räkna ofta!
  Om du är en inte så van virkare måste man förstås vara precis lika noga, men då kan dessutom tekniken där du får fram just dessa böjningar på kroppen kännas svåra i början. Det handlar om att man virkar både hela och halva varv, och att man vänder arbetet och virkar tillbaka några gånger för att få fram böjningen. Men följer man mönstret och gör precis som där står och provar sig fram lite så förstår man principen ganska snart!

  Jag tyckte att även fötterna var kluriga först, men det gick finfint efter en stund när jag med hjälp av alla bilder fått prova mig fram. Det som tog mig längst tid att få till var hur jag skulle gå från fötterna till benen; man lägger ihop två fot-delar baksida mot baksida och virkar ihop dem från vristen (eller handleden) och uppåt. Sen syr man ihop foten och alla tår i efterhand.

  Jag skulle kanske inte rekommendera mönstret till en absolut nybörjare, men du fixar det lätt som en plätt =)

  Gott nytt år!!

  SvaraRadera