fredag 11 oktober 2013

det går liksom helt i surr om dagen

här om dagen läste jag någonstans att man skall bestämma en dag i veckan då det är helt förbjudet att klaga... för vi klagar väldigt mycket och det är ofta en helt onödig klagan... vi klagar på att det är för varmt när sommaren äntligen har kommit och för kallt när det blir en regnig dag... är vi inte för tjocka, då är vi för smala och har vi ett bra och roligt jobb, då är lönen för dålig... ja, vi klagar med andra ord allt för mycket och en klagofri dag hade nog varit väldigt lärorikt för oss alla.
Men... det här är INTE min klagofria dag för nu måste jag bara klaga lite... den senaste veckan har bara varit allt för pyton och då är det faktiskt lov att klaga... hmmm... men... vad var det jag nu skulle klaga om egentligen?
Se... det går liksom helt i surr om dagen och det beror på att jag helt plötsligt har drabbas av en envis insomnia... jag kan bara inte somna om kvällen... jag är inte ens trött men jag vet att jag måste sova men envist håller John Blund sig borta. Nu använder jag nätterna till att ringa och chatta med vänner i Sverige (som tack vara tidsskillnaden är uppe), läser böcker och letar inspiration på internet. I tillägg har jag den senaste veckan virkat allt för mycket och har börjat få en misstänklig burrande känsla i högerarmen, vilket inte känns som ett bra tecken, så nu måste jag lägga virknålen på hyllan ett par dagar, varvid jag sitter helt sysslolös på kvällarna.
Så... nu har jag använt upp min klagokvot för den här veckan... nu skall jag ta mig en öl (för att det är fredag) och läsa klart min bok... tjobing!

2 kommentarer:

 1. Tack för ett härligt inlägg :)
  Klart att man måste få gnälla ibland, Jag vet en del om att inte kunna somna om kvällarna. Min största skräck är att få ont i armar, axlar och händer så att jag inte kan virka/sticka, för att förhindra det så sitter jag alltid med kuddar under armarna när jag sitter i soffan och virkar, armarna och axlarna får då vila medan jag gör det roligaste som finns.
  Du bjuder verkligen på en massa härlig inspiration här på din trevliga blogg :).
  Ha det gott.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Man må ha lov til å klage litt når man har problemer med søvn, og aller mest når en ikke kan gjøre håndarbeide! Godt at du kan ha kontakt med dine venner i Sverige når du ikke får sove. Ser i det forrige innlegget at du snart skal en tur hjem til Sverige, det blir nok bra! Ønsker deg god søvn og god arm :)

  SvaraRadera