fredag 13 januari 2012

pysselstafetten - uppsummering lag 1

denna höst har vi haft en pysselstafett rullandes och eftersom intresset var större än jag till en början trott, delade vi upp deltagarna i 2 lag. Lag 1 har nu avslutat sin stafett med bravur och jag tycker att det är dags för en liten uppsummering så att vi får en chans till att minnas alla fina saker som har skapats under de senaste månaderna.

Den 20 augusti kl. 10.35, startade jonna d höstens pysselstafett och förste man ut för lag 1 var Anna på Garnsluket som fick temat "japan". Av detta tema skapade Anna en otroligt vacker sjal i fantastiska färgen innan hon skickade stafettpinnen vidare till Annika på Tindradesign.

(bild lånad från garnsluket)

Annika fick temat "från min barndom", som även hon tolkade genom att göra en fantastisk sjal av en gammal farfarströja. Jag är så imponerad av denna ide. 

(bild lånad av tindradesign)

Efter denna kreativa ide växlade Annika vidare till deltagare #3 - Christina på Smålandsstickan med temat "återbruk". Åter igen var jag väldigt imponderad av kreativiten då Christine presenterade sitt pyssel - ett våningsfat av gamla glasskålar samt en vetekudde gjord av gamla kökshanddukar. 


Efter detta fina återbruk, skickade Christina pinnen vidare till Fru. Albertsson med temat "färg". Fru Albertsson tolkade detta tema på ett mycket fint sätt då hon tillverkade en färgsprakande liten uggla som spred mycket glädje.

(bild lånad av fru albertsson)

Därefter var det Hobbyuglas tur och hon tolkade temat "höst" genom att virka ett par väldigt fina handledsvärmare.

(bild lånad av hobbyugla)

Hobbyugla växlade till Carina på Kreativ utan Gränser med temat "i Astrid Lindgrens värld". Carina sökte sig till böckera och tillverkade en mycket elegant och annorlunda lampa, innan hon sedan skickade pinnen vidare till Nettan på Pysselstugan med temat "vatten". 

 (bild lånad från Kreativ utan gränser)

Nettan tog hjälp av sin dotter när hon tolkade temat vatten och hennes lilla medhjälpare skapade ett fantastiskt färglatt akvarie med både fiskar och andra fina djur. 

(bild lånad av pysselstugan)

Därefter var det Marits tur att ta över stafettpinnen och hon fick temat "sport", vilket hon tolkade genom att brodera en liten snögubbe på ski, innan hon skickade temat "snö" till Landsvägsungar

(bild lånad av Marit)

Landsvägsungar följde Marit i spåren och virkade en söt liten snögubbe och sedan skickade hon stafetten vidare till Lubbsen. 

(bild lånad av Landsvägsungar)

Lubbsen fick temat "jul" och av detta gjorde hon några otroligt fina och glittriga julkulor. 

(bild lånad av Lubbsen)

Därefter var det dags för den sista etappen och jag - jonna d, fick temat "glitter och glamour" av Lubbsen vilket jag gjorde en delight version av. 


I och med min presentaion gick lag 1 i mål och den första omgången av jonna d's pysselstafett va avklarad. Ett stor tack till er alla som ville vara med och dela med er av er otroliga kreativitet. 

3 kommentarer:

 1. Så fint å se resultatet samlet! Tusen takk for at du satte igang Pysselstafetten!

  SvaraRadera
 2. Men så härliga resultaten blev!!! Och tusen tack för att du drog igång pysselstafetten, hoppas att det blir fler gånger... =)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vad kul med pysselstafett. Är gärna med om det blir fler.

  SvaraRadera