onsdag 15 maj 2013

nu svider det extra mycket

nu har jag varit i... bott i hong kong i lite mer än 8 veckor och nu har jag verkligen drabbats av hemlängtan. Vet inte varför den kommit just nu och varför det svider extra mycket här och nu. Det kan vara på grund av den nyanlända våren hemma i svedala, de blomstrande träden, grillning i parken och nykära ungdomar som gör det extra hårt. Skulle liksom så gärna vilja sitta på en balkong i kvällsolen, höra barnen leka på gatan, dricka ett gott vin och bara njuta av att vara.
När jag nu är inne på hemlängtan skall jag ge er min topp 3 lista på de saker jag saknar allra mest med Sverige (nu refererar jag till Sverige rent generellt så nära och kära är inte inkluderade i denna lista):


1. frisk luft!
frisk, klar och torr luft är det jag saknar allra, allra mest. Att vakna upp på morgonen i ett svalt rum där luften är sådär perfekt... krispig liksom. Eller komma ut på morgonen när det luktar så friskt, ta ett djupt andetag och det känns bra i hela kroppen.2. glass!
jag är ett glassmonster utan dess like och skulle nog kunna leva på glass om jag så fick. Har dock inte funnit en enda laktosfri eller mjölkfri glass här, så nu har jag lite glass abstinens. En glass är nog det första jag skall köpa när jag landar på arlanda om ett par veckor.3. tystnad!
ett tyst rum utan sus, sirener, tutor, air condition etc etc känns oerhört lockande just nu. Eller att kunna sitta på en restaurang, buss eller café utan att behöva skrika för att göra sig hörd.

2 kommentarer:

 1. Jag tror att längtan slog till när du tittade på trissbilder, det var nog mycket svensk vår/försommar i de trissarna!

  Idag såg jag en liten film på Aftonbladet som visade hur jätteankan drabbats av punka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja ankan har fått punka eller blivit Peking Duck som de skämtar om här. Tydligen var det för varmt för den så den gav liksom upp.

   Radera