torsdag 14 mars 2013

norsk kulinaritet

när man bor på en plats... ett land... en stad, så kommer man efter ett tag att hitta sina favoriter. Men man vet inte att det är ens favoriter förrän man flyttat därifrån. Precis så är det med mig och vissa godsaker i Norge. Varje gång jag är på besök så är det ett tiotal saker som jag bara måste få tag i och det smakar alltid bättre än vad jag minns.

 lomper
Med lite smör och rulla den till er rull.

solo
Världens godaste apelsin läsk och gärna super solo som är utan socker.

vaffler med brunost och sylt
Norska våfflor är bättre än svenska och ännu bättre blir de med sylt, brunost och rømme (gräddfil). Tyvärr måste jag ta bort rømmen men det smakar lika gott för det.

 gomp och IFA
Gomp fruktpastiller mest för att asken är så fin och normalt tar jag alltid IFA original med laktris smak men dessa fruktvarianter var oemotståndliga.

 walters mandlar och påske marsipan
walters mandlar är en min absolut favorit av alla olika varianter av mjölkchoklad och den norska påsk marsipanen (som till jul kommer i röd förpackning och kallas jule marsipan) är helt underbar.

läkerol
Egentligen inte speciellt Norskt men den här asken var ju så rolig.

 müslibröd med brunost och russinbulle
Jag älskar brunost och russinbullar är nog min allra största last här i Norge. Kan äta hur många som helst!

stratos
mjölkchoklad med bubblor, som smakar helt underbart när den är kall

2 kommentarer:

  1. Mycket godis i den här listan... Skulle du inte äta mindre godis? ;)
    Kram
    Christine

    SvaraRadera
  2. Oh, jag älskar norske boller! Det är det bästa med Norge att man kan köpa nystekta boller på varje mack. Rosiner eller sjokolade går fint för mig. Måste alltid ha när jag är i norge.

    SvaraRadera