väl hemma i Sverige och Dalarna hade jag i helgen dragit igång en halloween/thanksgiving middag för hela stora familjen. Så himlans mysigt att bara umgås med nära och kära och väldigt skoj att laga en massa mat som jag aldrig tidigare provat på. Menyn bestod av örtgrillad kalkon (såklart), potatismos, brysselkål med bacon, marshmallowsgratinerad sötpotatis, stuffing med äpplen, välnötter och russin, tranbärssås, brunsås och till dessert pumpapaj. Eftersom jag inte är någon höjdare i köket var det lite stressigt och hela lördagen gick åt till matlagningen men det blev väldans gott iallafall... och fint pyntat var det också!
tre systrar i köket... desto fler kockar...
pyntat och fint med flaggor och spindelväv
finfina lyktor som mina systersöner gjort av gamla burkar
marshmallows, smör och kanel till sötpotatisen
brysselkål och bacon i pannan... en ny favorit
kalkon på riktigt amerikanskt sätt
stuffingen i ugnen
efter 6 timmar i köket, kunde maten äntligen serveras
pumpaj till desert
och självklart amerikanska cookies
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar