söndag 31 juli 2011

truls och trulsa

jonna d har satt ytterligare en liten hjärtekatt till världen. Nu är de två och de är redan goda vänner. För att fira deras vänskap har jag gett dem namnen Truls och Trulsa.
Så fort hjärtekatten öppnar igen, skall jag skicka iväg Truls och Trulsa så att de så snart som möjligt kan sprida sin trygghet och vänskap.
lördag 30 juli 2011

jordgubbsfrossa

jonna d har de sista veckorna frossat i jordgubbar och stickat jordgubbsmössor.


fredag 29 juli 2011

sommarprojekt - armband

jonna d har tidigare skrivit om en liten ide' hon har haft och nu är de första alstrerna klara. Ser det dock som en provomgång, då jag aldrig har sysslat med detta förrut. Mitt lilla sommarprojekt är alltså att göra träarmband med decoupage. Jag har köpt armringarna på panduro, målat dem och dekorerat dem med servetter och bokmärken. Det var mycket lättare än jag trott och faktsikt väldigt skoj.


onsdag 27 juli 2011

en liten hjärtekatt

jonna d har virkat en liten hjärtekatt som är väldigt ivrig på att möta andra hjärtekatter och framförallt träffa sin framtida ägare. Tyvärr måste han/hon (har inte kommit på ett passande namn ännu) vänta på dess kamrat som just nu ligger i delar i min virkkorg, innan jag jag skicka iväg dem till hjärtekatten.tisdag 26 juli 2011

humming bird and flower

som redan sagt, är jonna d väldigt facierad av dans och speciell modern dans. Kanske inte så kontsigt, eftersom jag själv anser att detta är en konstform som enkelt kan förmedla skönhet till en stor grupp människor. Dansen har tack vare alla dessa olika TV shower fått ett uppsving de senaste åren, vilket jag personligen verkligen uppskattar. Här är ytterligare en av mina favorit rutiner från TV showen So You Think You Can Dance. Detta framträdande heter "humming bird and flower", är koregraferad av Wade Robson och framfört av Hok och Emmy. Även denna dans vann en Emmy för båsta koreografi.

måndag 25 juli 2011

oslo i sorg

jonna d beklagar för denna dåliga uppdateringen de senaste dagarna. Som ni kanske vet, bor jag sedan några år tillbaka i Oslo och det som hände  i Norges huvudstad förra veckan har påverkat mig djupt. Varifrån kommer denna ondska som driver människor till att fördärva så många människoliv? Vad var det vi gjorde fel? Som ni kanske förstår, känns det fel att skriva om skönhet när världen känns så ful just nu.

torsdag 21 juli 2011

hjärtekatt i delar

som redan nämnt har jonna d planer om att virka minst en hjärtekatt i sommar och det målet är snart redan nått. Alla delar till mina första katt är klara och skall bara fyllas och monteras ihop. Har redan börjat med en ny liten katt.

onsdag 20 juli 2011

paket från ful design

idag har jonna d fått ett paket med posten! Äntligen kom de två broderikit som jag beställt från ful design. Är så sugen att börja med detta på en gång. Vet dock inte om jag kommer ihåg hur man gör kedjestygn, som jag troligtvis behöver till påsen, men det skall nog lösa sig iallafall.
tisdag 19 juli 2011

enkla och små designklassiker

jonna d anser att det finns vissa små designklassiker som alla människor kan unna sig och mycket riktigt så finner man många av dessa produkter i var och varannat svenskt hushåll. Även jonna d har hunnit stryka många av dessa från sin önskelista och kan njuta av dessa skönheter var dag.

 Anna G (korkskruv) från Alessi

 Aalto Vas av Alvar Aalto för iittala

Juict Salif citronpress av Philippe Starck för Alessi 

 Leaf skål av Helle Damkjaer för Georg Jensen

 Stelton kanna av Erik Magnussen för Stelton

(bilder från svenssons i lamhult samt cervera)

söndag 17 juli 2011

jonna d vill ha

jonna d har funnit sin drömklocka. På tur genom Zürich flygplats fick jag syn på detta underverk - r5.5 Jubile' från Rado och jag var bara tvungen att titta närmare på den. Klockan kommer från Schweiziska Rado och innehåller både safirer och 8 diamanter - det är ju alltid lov att drömma.


 (bild från Rado's hemisda)

lördag 16 juli 2011

hjärtekatten

jonna d har precis fått veta om hjärtekatten, ett projekt för hjärtsjuka barn på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus som behöver en extra virkad vän att hålla i handen. Detta kan jag inte låta ögonen gå förbi och skall se till att jag under sommaren i allafall har virkat minst en hjärtekatt.
Om du själv är en virkare, besök hjärtekatten här!

the bench

jonna d älskar att titta på dans och gärna då modern dans. Efter att jag idag sett det klassiska stycken Giselle på TV, kom jag av någon anledning att tänka på detta framträdande av Heidi och Travis i So You Think You Can Dance, sässong 2. Stycket kom att kallas för "the bench" och blev så uppskattat att koregrafen Mia Michaels vann en Emmy för just denna koreografi. Detta är verkligen en av mina stora favoriter.

torsdag 14 juli 2011

var är alla mindre lyckade människor?

jonna d är frustrerad (och kanske lite bitter)! Finns det bara lyckliga bloggare? Eller rättare sagt, är det bara de som har ett perfekt liv (de som är gifta, är nyblivna mammor och/eller gravida, som bor i hemtrevliga hus och som bakar och äter kakor utan att gå upp i vikt för de tränar minst 5 gånger i veckan), som vågar öppna upp sin privata sfär inför Internet stora universum? Ibland undrar jag om de bloggar för att få oss mindre lyckade människor att må dåligt... eller är det möjligt att de kanske gör oss en gentjänst genom att skriva om alla de saker som vi andra knappt vågar drömma om. Kan det vara så att de lyckade människorna motiverar och håller hoppet levande för oss andra som inte nådde hela vägen fram. Vi som gick vilse eller vi som blev bortrövade, rånade på våra drömmar.
Jag väljer att tro på det sista - att jag kan hålla humöret och tron på mänskligheten uppe, genom att läsa om andra människors fantastiska liv. Detta är kanske patetiskt, men att läsa om babylycka, familjekärlek och husliga bestyr, ger mig ofta gåshud och får mig att le under en annars ganska grå vardag. Så tack till alla ni som delar med er av era lyckade liv.

a song about jonna d (?)

inspirerad av fototriss vill jonna d här illustrera en sång (som kanske handlar om just henne) och uppmana dig till att göra detsamma - finn en låt, illustrera den med dina egna bilder och visa på din blogg (och länka gärna hit så att jag själv kan få se era bilder) ledtråd - sången är skriven och framförs av jonna d's favorit band...!

tisdag 12 juli 2011

pippisjalen är klar

jonna d fann inspiration ifrån pippi och stickande en tub-sjal. Nu är den klar och jag är faktiskt mycket nöjd. Önskar nästan att det skall bli lite varmare så att jag kan få börja använda den.
(för mer information ang. garn och liknande - titta här!)måndag 11 juli 2011

ormbunkar

jonna d har vidgat sina vyer och hittade dessa fina ormbunkar, som var väldigt roliga att fota.tappa aldrig hoppet

jonna d har tro på mänskligheten, trots allt... i alla fall efter detta underbara lilla clip.
(ja, jag vet att den gick runt i våras och att alla troligtvis har sett den tusen gånger redan, men jag tror att vi alla mår bra av att ibland påminnas om att kärleken trots allt lever)

lördag 9 juli 2011

jonna d lever i förväntningssamhället

jonna d har tack vare Micael Dahlén och boken Nextopia förstått varför hon ständigt känner sig stressad och jagad av livet.
Micael skriver om det nya förväntningssamhället där vi ständigt är på jakt efter nya saker och där ”du aldrig är bättre än nästa grej”. Vi har totalt glömt bort att leva i nuet utan ser bara fram till nästa händelse, fas och ting. I förväntningssamhället har vi ”långa fingrar” – vi vill ha allt och eftersom vi även lever i något som Dalén kallar "som helst-världen", kan vi få allt vi pekar på – vad som helst, när som helst och var som helst. Som jag tidigare skrivit, har jonna d ibland svårt att fatta rätt beslut och känner sig ganska förvirrad. Detta beror troligtvis på att valen är allt för många – ”ju fler saker det finns att välja mellan, desto fler saker måste vi välja bort” och ”ju fler alternativ som finns, desto större är risken att det finns något bättre någon annanstans”, skriver Micael Dahlén. Det är även bevisat att belåtenheten med ett val drastiskt sjunker vid ökande antal valmöjligheter. I som helst-världen kan vi göra allt men det kostar – tid. Tid är en bristvara och därför har ”generation stress” (som jonna d själv tillhör) blivit experter på multitasking – vi kör bil, pratar i telefon och lyssnar på radio samtidigt, vi pendlar till jobbet samtidigt som vi uppdaterar statusen på facebook och lyssnar på en ljudbok etc etc. Men tyvärr räcker inte tiden till och vi tvingas till att ta ett eller flera val, vilket är mycket svårt för invånarna i som helst-världen.
Jag har än så länge bara kommit halvvägs genom boken, men jag skulle ändå kunna fortsätta skriva rad efter rad om Nextopia. Om ni själva vill uppleva desamma aha-upplevelserna, som jag själv har gjort de sista två dagarna, måste ni läsa boken eller åtminstone besöka bloggen med detsamma namn


jonna d tyr sig till musiken

när allt här i världen går emot en, är det skönt att kunna fly bort för en stund. För jonna d är det ofta musik som gör att hon kan slappa av och drömma sig bort eller skratta när hon egentligen vill gråta. De sista månaderna är det denna låt och video som fått mig att hålla modet uppe. (bara beskrivningen till youtube-klippet gör mig lycklig: "This video for Home is a collection of some of the band's favorite memories over the past few years. We hope it feels like Home wherever you are watching this.")
Edward Sharpe kommer för övrigt till Way Out West och jag rekommenderar er starkt att gå på den konserten om ni har möjlighet till det.

fredag 8 juli 2011

vad skall detta bli?

jonna d har inhandlat lite garn (Tilda från Svarta Fåret, 50% bomull, 50% Akryl). Är normalt inte ett fan av akryl, men det var lätt att sticka med detta garn och resultatet blir jämnt och fint. (det är även detta garn som jag brukar använda till mina amigurumis). Att dömma av färgerna borde ni kunna gissa vad detta skall bli. Några förslag?


fototriss - gissa temat

jonna d har blivit inspirerad av fototriss och nedan ser ni mitt bidrag till sommarens tema - gissa temat! Det är kanske lite långsökt, men jag hoppas någon finner fram till den rätta tråden.torsdag 7 juli 2011

inköp till jonna d's nya ide'

jonna d har fått en ny ide' till ett pyssel och åkte till panduro med höga förväntningar. Tyvärr fanns inte det jag egentligen letade efter - själva grunden till det hela, men lite shopping blev det iallafall. Är dock så ivrig med att påbörja detta projekt men nu kommer lite resor och annat styr i mellan, så jag är rädd att jag inte får tiden till att räcka till förrän i slutet av juli - trist.

varför är inte alla vägar raka?

jonna d står i en vägkorsning och skall... nej, hon måste ta ett stort beslut - skall hon svänga till höger eller skall hon gira till vänster. Eller vad med att fortsätta rakt fram och krasha rätt ner i diket? Jag har ingen aning om vad som väntar till höger och inte heller vet jag var jag hamnar om jag väljer att gå till vänster. Det enda definitiva jag egentligen känner till, är att inte göra någonting alls... att sakta men säkert närma mig väggrenen utan att styra undan. Att känna hur jag förlorar kontakten med marken, flyger och pang! landar som ett vrak i ett lortigt dike och där skulle jag bli liggandes... skitig och ganska mörbultad. Detta känns som den enklaste vägen, den enda säkra vägen, men vill jag verkligen ligga där i diket dag ut och dag in? Skulle det vara bättre att chansa, att kanske våga gå till höger? Eller kanske till vänster? Går det att vända, gå tillbaka till samma korsning, om jag skulle känna att jag valde fel?

onsdag 6 juli 2011

lilla lyckan

jonna d tillbringade lite tid framför hennes ganska nyinköpta mac och ramlade över den söta smyckesbloggen lilla lyckan. Lilla lyckan drivs av två tjejer i Göteborg, som gör sina egna otroligt fina och personliga smycken. De säljer smyckena som de är men det går även att specialbeställa smycken efter sina egna önskemål och behov. Denna sockersöta och inspirerande blogg är absolut värt ett besök.(bilder från lilla lyckan)

vad hände här egentligen

jonna d älskar robyn. Hennes musik är fantastisk och jag diggar hennes personlighet och attityd. Men vad hände här egentligen?

tisdag 5 juli 2011

sommardricka

jonna d's absoluta favorit dricka på sommaren är detta - cola light med massa färsk mynta och is. Låter kanske lite konstigt men om ni har provat det, så se till att ni gör det redan idag. Mynta är en av mina favoritkryddor och en annan aptitretare under sommaren är jordgubbs- och myntasallad. Färsk mynta är med andra ord ett måste i jonna d's kryddkruka.